Hoe afwezigheidstoezicht aanvragen?

Je plant een vakantie in binnen- of buitenland of je bent gewoon een langere periode van huis weg? Zorg er dan voor dat je woning geen makkelijke prooi is voor inbrekers.

Er zijn tal van eenvoudige preventiemaatregelen die je zelf kan nemen, maar ook de politie kan tijdens jouw afwezigheid een oogje in het zeil houden. Deze service is bovendien geheel gratis.

Er zijn echter enkele beperkingen:

  • Deze dienst is alleen beschikbaar voor privépersonen, niet voor handelszaken of bedrijven, noch kan er toezicht gehouden worden op appartementen die afgesloten zijn door een slotvaste gemeenschappelijke toegangsdeur.
  • De periode van je afwezigheid mag maximum 3 maanden zijn. Voor langere periodes kan je eventueel beroep doen op een privé-firma voor het toezicht op je woning.

Hoe afwezigheidstoezicht aanvragen?

  • Via het formulier dat beschikbaar is in al onze commissariaten (dit kan je eventueel ter plaatse invullen en onmiddellijk afgeven).
  • via police-on-web,

Opgelet: doe je aanvraag minstens 7 dagen voor vertrek.

Tijdens je afwezigheid komt de politie, in functie van de werklast, een kijkje nemen aan jouw woning. Dat gebeurt zowel overdag als 's nachts. Wanneer problemen of onregelmatigheden worden vastgesteld, verwittigt de politie een van de contactpersonen die je hebt opgegeven.

Brochure 'Check-list vertrek'

Je wilt natuurlijk zorgeloos op vakantie kunnen vertrekken. Dat houdt in dat alles in je koffer moet zitten. Maar ook dat je je woning zo veilig mogelijk achterlaat.

Om er zeker van te zijn dat je de belangrijkste zaken gecontroleerd hebt, kan je de 'check-list vertrek' raadplegen.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Hageland via het contactformulier of telefonisch via 013 35 03 50.