Ben je verplicht om het antwoordformulier bij het proces-verbaal of de onmiddellijke inning in te vullen?

Indien je een proces-verbaal ontvangt, ben je steeds verplicht het antwoordformulier in te vullen. Men moet immers weten wie de overtreding begaan heeft.  Dit dient zo snel mogelijk teruggestuurd te worden aan de politiezone waar je de overtreding begaan hebt.

Indien je een onmiddellijke inning ontvangt, kan je een betwistingsformulier downloaden van de website www.verkeersboetes.be. Je bent enkel verplicht dit in te vullen als je als overtreder niet akkoord gaat met de vaststellingen van de politie of als je als eigenaar van het voertuig niet de overtreder bent (het pv wordt altijd naar de eigenaar van het voertuig gestuurd). Je moet het betwistingsformulier dan zo snel mogelijk terugsturen aan BPost (VERKEERSBOETES, Postbus 30046 te 1000 BRUSSEL), of aan de politiezone waar je de overtreding hebt begaan.

Let op: indien je de boete betaalt, wordt er automatisch verondersteld dat je ermee akkoord gaat.  Vergeet het refertenummer niet te vermelden.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Aarschot via het contactformulier of telefonisch via 016 55 02 02.