Resultaten actie ‘killers achter het stuur’.

Zoals eerder aangekondigd in onze nieuwsbrief organiseerde de provincie Vlaams-Brabant onder het motto "Killers achter het stuur" een actie tegen gsm-gebruik achter het stuur en het rijden onder invloed van alcohol of drugs. Ook het parket Halle-Vilvoorde ondersteunde deze actie.

Gsm'en achter het stuur

In totaal betrapte politiezone Druivenstreek tijdens de actieweek (16 tot 22 september) zestien bestuurders die niet handenvrij gebruik maakte van de gsm. Verder werden drie bestuurders betrapt die te veel gedronken hadden; één bestuurder was onder invloed van verdovende middelen. Twee rijbewijzen werden ter plaatse voor een periode van vijftien dagen ingetrokken.

Het parket Halle-Vilvoorde zal iedere overtreder die tijdens deze actieweek tegen de lamp liep voor de politierechter brengen. In normale omstandigheden krijg je een boete of minnelijke schikking; met deze actieweek wil het parket haar streng verkeershandhavingsbeleid zichtbaar invullen. Maar het hoofddoel van dergelijke acties is het wijzen op de grote gevaren en vooral mogelijk zware gevolgen van gsm-gebruik of het gebruik van alcohol/drugs achter het stuur.

 

Labels