04/04/2019 PERSMEDEDELING - BENOEMING KORPSCHEF

Op 19/12/2018 werd Koen Van Poucke unaniem door de politieraad voorgedragen als korpschef van de politiezone. In het Koninklijk Besluit van 23 maart 2019 wordt Koen Van Poucke aangewezen voor een termijn van 5 jaar in het mandaat van korpschef van de lokale politie van de politiezone regio Puyenbroeck. Gisteren, op 3 april volgde de officiële eedaflegging in handen van de voorzitter, de heer Yves Deswaene.

eedaflegging

Hoofdcommissaris Koen Van Poucke (°1978) studeerde af als kandidaat in de rechten en licentiaat in de criminologische wetenschappen. Na een korte tewerkstelling in de private sector ging hij in 2004 aan de slag als inspecteur van politie binnen het interventieteam van de politiezone regio Puyenbroeck. In 2008 volgde hij de één jaar durende voltijdse opleiding tot commissaris. Sedert 2009 werkte HCP Van Poucke als commissaris binnen de ‘Federal Computer Crime Unit’. In 2011 kwam hij terug naar Politiezone regio Puyenbroeck als directeur operaties. In oktober 2013 werd hij door het bestuur aangezocht om de functie korpschef waar te nemen. In de hoedanigheid van waarnemend korpschef droeg HCP Van Poucke gedurende ruim 5 jaar de politionele eindverantwoordelijkheid over de werking van het korps.

Sedert de aanstelling als waarnemend korpschef werden reeds tal van projecten tot uitvoering gebracht. Onder andere de realisatie van een nieuw politiekantoor te Lochristi, realisatie van een nieuw wijkkantoor voor de inwoners van Wachtebeke en Moerbeke-Waas, uitrol van een performant ANPR cameranetwerk,…

Meer informatie over dit persbericht?

Dhr. Yves DESWAENE

Burgemeester Lochristi

Voorzitter politiecollege

GSM 0475 98 23 27

burgemeester@lochristi.be