06/12/2019 Resultaten preventieve fietscontroles

Tijdens de afgelopen maanden kregen de lagere scholen van Lochristi, Moerbeke, Wachtebeke en Zelzate bezoek van onze wijkteams voor een controle van de fietsen met het oog op de donkere wintermaanden en een maximale zichtbaarheid van onze jonge fietsertjes.

fiets

De afgelopen dagen hielden we doelgerichte controles op de weg om nazicht te doen naar het gebruik van de fietsverlichting.

In Lochristi waren er controles in de Veldstraat, de Voordestraat en centrum Lochristi. Zo werden ook de fietsers gecontroleerd met schoolgaande jeugd richting Oostakker, Lokeren en Gent. De resultaten waren positief, de meeste fietsen waren in orde! Er werden een vijftigtal fietsers gecontroleerd. Een vijftal jongeren kregen een waarschuwing. Hierbij was het vooral de fietsverlichting die ontbrak.

In Wachtebeke controleerde ons wijkteam 36 fietsers in de Kerkstraat, er waren geen overtredingen. Op het Dr Jules Persynplein werden 46 fietsers gecontroleerd. 2 jongeren en 4 volwassenen bleken niet in orde te zijn met de fietsverlichting.

De komende weken volgen nog meer sensibiliseringsacties in onze politiezone en is ook de gemeente Zelzate nog aan de beurt.

De nadruk van deze acties ligt vooral op het sensibiliseren van de fietsers. Zo krijgen de jongste overtreders geen bekeuring maar worden zij uitgenodigd voor een les rond verkeersveiligheid. Deze lessen kaderen binnen het project ‘Fred Kadet”. Ze gaan door op woensdagnamiddag. De jongeren krijgen 2u verkeersles door een medewerker van onze politiezone. Hierbij proberen wij de jongeren tot inzicht te laten komen waarom het belangrijk is om goed zichtbaar en op een correcte manier deel te nemen aan het verkeer.

#Samenvoorveiligheid