12/06/2020 Resultaten snelheidscontroles

Afgelopen week controleerde Politiezone Regio Puyenbroeck uw snelheid op verschillende locaties waar zone 50 van kracht is.

In Lochristi stelde onze flitser zich op in de Rivierstraat. Desondanks de snelheidswaarschuwing via een slim verkeersbord werden er 198 overtredingen vastgesteld. De hoogst gemeten snelheid was er 94km/u. In de Elfnovemberlaan werden 9 voertuigen geflitst en in de Rechtstraat liepen 42 bestuurders tegen de lamp. Deze resultaten zorgen voor een gemiddelde van 8% snelheidsovertredingen in Lochristi.

In Moerbeke-Waas controleerde ons Team Verkeer en Mobiliteit in de Dorpvaart, er werden 21 overtredingen vastgesteld. Op de Wachtebekesteenweg reden 48 bestuurders te snel. De hoogst gemeten snelheid was er 93km/u. In Moerbeke werd een gemiddelde van 14% snelheidsovertredingen geregistreerd.

In Wachtebeke flitsten we in de Warande, de Stationstraat, de Merelstraat en de Walderdonk. We hadden verschillende meldingen ontvangen van bewoners dat er door de omleiding in het Dorp van Wachtebeke opvallend meer (snel) verkeer was. In het totaal werden 1468 voertuigen gecontroleerd. In de Warande werd een jonge bestuurder geïntercepteerd na een zeer zware snelheidsovertreding van maar liefst 122km/u in een zone 50. Het rijbewijs van deze laagvlieger werd onmiddellijk ingetrokken in opdracht van het Parket Oost-Vlaanderen. Het gemiddelde percentage van de snelheidsovertredingen in de omleggingsroute lag op 8,5%.

Tenslotte controleerden we uw snelheid op de Suikerkaai te Zelzate. 182 voertuigen reden voorbij onze radar. Er werd één overtreding vastgesteld van 77km/u in de zone 50.