18/10/2019 Resultaten snelheidscontroles

Deze week controleerden we uw snelheid op verschillende locaties binnen onze politiezone.

In de omgeving van de school te Zaffelare werd een snelheidscontrole uitgevoerd in de zone 30. De controle gebeurde tijdens de ochtendspits. Van de 428 gecontroleerde voertuigen reden er maar liefst 176 te snel. Er werd 1 onmiddellijke inning uitgeschreven voor GSM gebruik achter het stuur. De controle gebeurde naar aanleiding van diverse meldingen vanuit het gemeentebestuur, schooldirectie en bezorgde ouders.

In Wachtebeke controleerden we uw snelheid aan de Langelede. 3 bestuurders reden sneller dan de toegelaten snelheid van 70km/u. Er werden verschillende bestuurders geverbaliseerd onder meer voor GSM gebruik achter het stuur en het niet dragen van de veiligheidsgordel.

In de Hospicestraat in Moerbeke-Waas werden 238 voertuigen gecontroleerd. 9 bestuurders reden te snel. De toegelaten snelheid is er 50km/u.

Gisteren controleerden we in Zelzate samen met de Vlaamse Wegeninspectie en de Federale wegpolitie. De controle was gericht naar ADR en zwaar vervoer. Er werden 22 vrachtwagens gecontroleerd. Iedereen blies safe. Er werden 8 onmiddellijke inningen opgesteld voor inbreuken die verband houden met de wetgeving inzake zwaar vervoer. Verder werden er nog enkele waarschuwingen gegeven in verband met de boorddocumenten.

#SamenVoorVeiligheid