19/04/2020 Zelzate: Lockdown feestje stilgelegd

Gisterenavond rond 22u werd politiezone Regio Puyenbroeck ingelicht dat er in de Koningin Fabiolaan te Zelzate een feestje plaatsvond, bovendien werd er vuurwerk afgeschoten. Onze ploegen gingen ter plaatse en troffen 10 aanwezigen aan.

controle

“De politie was snel ter plaatse en heeft het feestje meteen stilgelegd”, zegt burgemeester Brent Meuleman. “Onmiddellijk zijn ook de nodige pv’s opgemaakt. Een feestje houden in deze periode is niet slim. Dat is zelfs nog te zacht uitgedrukt. Dit is totaal onaanvaardbaar gedrag, zeker in tijden waarin gezondheidsmedewerkers zware inspanningen leveren tegen het virus en elke dag levens redden. Dan is het zeer asociaal om een feestje te geven, uiterst dom en volledig onverantwoord.”

Het is de eerste keer dat de politie een feest moet stilleggen in Zelzate. “Dit is een zeer spijtige zaak, zeker voor alle andere inwoners van de gemeente die de maatregelen wel goed naleven en respecteren. Iedereen in de gemeente is ook op de hoogte over wat wel en niet kan, dus het mag zeker geen excuus zijn dat men niet wist dat dit niet kon. We hebben zwaar ingezet op informatie en communicatie en dan is het jammer dat er enkelingen zijn die zo’n gedrag vertonen.”

Commissaris Brenda Clemminck wenst te benadrukken dat het inderdaad om een minderheid van de inwoners gaat die zich niet aan de maatregelen kan houden. “Onze politiezone blijft dagelijks controles uitvoeren ter preventie van dergelijke overtredingen, we vinden het een spijtige zaak dat sommige inwoners de maatregelen nog steeds niet respecteren.”

#Samenvooruwenonzeveiligheid

Labels