19/11/2019 Zelzate- Aandachtsvestiging diefstallen uit voertuigen

De voorbije dagen vonden enkele diefstallen uit voertuigen plaats te Zelzate. Bewoners van de Zonnebloemstraat, Vlasstraat, Lijsterlaan, Pelikaanlaan, Mezenlaan en de Krekelmuyter stelden vast dat er werd ingebroken in hun voertuig. In de Pelikaanlaan werd een Citroën Berlingo gestolen. De politiezone zet extra in op herkenbare en niet herkenbare patrouilles

Beveilig uw wagen tegen diefstal

  • Parkeer uw wagen bij voorkeur in een garage of een andere veilige plaats. Kies in ieder geval voor een niet-afgelegen en goed verlichte parkeerplaats.
  • Sluit uw wagen steeds zorgvuldig af: vergeet naast de portieren ook niet de ramen, het open dak en de koffer goed te sluiten. Sluit uw wagen zelfs voor korte tijd en op uw private oprit
  • Neem altijd al uw waardevolle voorwerpen mee (gps, gsm, draagbare pc, handtas, portefeuille, jas, fototoestel, sleutels, ...).
  • Neem steeds uw boorddocumenten mee (inschrijvingsbewijs, gelijkvormigheidsattest, het geldig keuringsbewijs en uw verzekeringspapieren) uit het voertuig. Deze zijn geld waard in het criminele circuit. Dieven breken in om deze te stelen, wees hen te slim af.
    Verwijder steeds uw mobiele gps en gps-houder uit de wagen. Veeg ook de zuignapafdruk uit op uw voorruit. Dieven breken in uw wagen in bij het zien van de gps en/of de gps-houder en/of de zuignapafdruk op uw raam, in de hoop zich een gps toe te eigenen.
  • Schakel dan steeds de blue-tooth en wifi- functie uit (van uw gps, laptop, gsm..) opdat potentiële dieven dit signaal niet zouden kunnen opvangen en zo weet krijgen van aanwezigheid van uw waardevolle voorwerpen.
  • Voorwerpen die (per uitzondering) toch in de auto blijven liggen, kunt u bij voorkeur in de afgesloten koffer opbergen. Leg het voorwerp op de plaats van vertrek in uw koffer en niet op de plaats van bestemming, zodat een potentiële dief deze handeling niet ziet.

Als u, ondanks alle voorzorgen, toch nog het slachtoffer wordt van diefstal, neem dan zo vlug mogelijk contact op met de politie, indien mogelijk met uw inventaris van waardevolle voorwerpen bij de hand.

Merkt u verdachte personen of voertuigen op? Aarzel niet en verwittig ons via het nummer 101!

#SamenVoorVeiligheid