21/11/2020 Inbraken in Wachtebeke en Zelzate

Gisteren werd in twee woningen in de Politiezone Regio Puyenbroeck een inbraak vastgesteld

inbraak

In Wachtebeke werd in de Akkerstraat ingebroken in een caravan. In de Beukenstraat in Zelzate beschadigde men de omheining en werd een vliegenraam geforceerd. De woning werd doorzocht maar er werd niets gestolen. Beide feiten gebeurden overdag.

De teller van het aantal inbraken en inbraakpogingen staat voor 2020 intussen op 112 feiten (61 effectief en 51 pogingen). Dit is voorlopig een daling met het totale aantal van vorig jaar maar elke inbraak is er één te veel.

Als burger kan u het inbrekers met enkele kleine maatregelen al heel wat moeilijker maken om binnen te geraken in uw woning:

  • Sluit steeds uw woning wanneer u vertrekt. Sluit ook steeds alle ramen.
  • Geef uw huis een bewoonde indruk wanneer u er niet bent.
  • Verstop uw sleutels nooit onder de deurmat of in een bloempot.
  • Hang uw naam en adres niet aan uw sleutelbos.
  • Zet uw dure spullen (zoals gsm, laptop, televisie, stereoketen,…) uit het zicht. Zet ook de verpakking ervan niet zichtbaar op de stoep. Noteer de serienummers van de toestellen.
  • Plaats nooit berichten over uw reisplannen of waardevolle aankopen op het internet.

Bent u voor langere tijd afwezig of bent u op reis? Dan kunt u bij ons een aanvraag doen om uw woning tijdens uw afwezigheid in de gaten te houden. U kan dit aanvragen via onze website: Hoe kan ik afwezigheidstoezicht aanvragen?

Sluit je aan bij een Buurt Informatie Netwerk (BIN). Je wordt in real-time op de hoogte gehouden van verdachte handelingen/ inbraken in jouw buurt. Meer info: BIN | Lokale Politie Regio Puyenbroeck

Toch slachtoffer geworden van een (poging) inbraak? Raak niets aan en neem onmiddellijk contact op met de politie via het noodnummer 101.

Tenslotte willen wij u vragen om extra alert te zijn bij het zien van verdachte handelingen, personen of voertuigen en dit steeds te melden bij onze diensten.

#Samenvoorveiligheid