24/01/2022 Resultaten fietscontroles

De afgelopen weken werden verschillende fietscontroles uitgevoerd in de vier gemeenten van Politiezone Regio Puyenbroeck

fietscontrolekaart

Het project start jaarlijks in het najaar met preventieve controles in alle lagere scholen. Eind vorig jaar werden 16 scholen bezocht door onze wijkteams. De fietsen van de leerlingen werden één voor één nagekeken en eventuele defecten werden genoteerd op een fietscontrolekaart. In Lochristi werden op 7 scholen 316 fietsen nagekeken; 65 daarvan waren niet in orde. In Moerbeke werden op 1 school 45 fietsen gecontroleerd waarvan er 3 fietsen niet in orde bleken. In Wachtebeke kregen op 4 scholen 12 van de 56 gecontroleerde fietsen een opmerking en in Zelzate waren op de 4 bezochte scholen maar liefst 62 van de 87 gecontroleerde fietsen niet in orde. Fietsen kregen vooral slechte punten omwille van ontbrekende of defecte fietsverlichting, bellen en reflectoren of omwille van kapotte remmen, uitgerekend de elementen dus die ervoor zorgen dat onze kinderen zich veilig in het verkeer kunnen begeven.

Er volgden verschillende hercontroles op de baan waarbij er tot nu toe 105 fietsers gecontroleerd werden. 21 fietsen waren niet in orde, het ging telkens om de verlichting. Jonge fietsers waarvan de fiets niet in orde is, worden uitgenodigd voor een verkeersles in het kader van het ‘Fred Kadet project’.

#samenvoorveiligheid#Lochristi#Moerbeke-Waas#Wachtebeke#Zelzate