24/06/2020 Lochristi: Controleactie transmigratie

Er werd dinsdagavond een gecoördineerde actie georganiseerd door de Federale en Lokale politie. Dit werd gedaan in het kader rond transmigratie, een actiepunt in ons zonaal veiligheidsplan. De Politiezone Regio Puyenbroeck kreeg hierbij steun van de collega’s van de politiezones Lokeren, Wetteren-Laarne-Wichelen, Gent, de Federale Politie, Securail en de dienst vreemdelingenzaken.

 

transmigratie

In de nacht van dinsdag op woensdag 24 juni 2020 werd er een actie georganiseerd waarbij ondermeer de treinen met bestemming Beervelde werden gecontroleerd. Tijdens deze actie werden er in totaal 41 transmigranten bestuurlijk van hun vrijheid beroofd. 9 personen werden van hun vrijheid beroofd bij het verlaten van het station van Kwatrecht richting snelwegparking Wetteren. Vervolgens werden er nog groepjes van respectievelijk 5 en 27 transmigranten op de trein richting Beervelde gearresteerd. “Onze politiezone heeft dagelijks af te rekenen met transmigranten die vanuit Brussel via de spoorwegverbindingen naar het station van Beervelde reizen om vervolgens de nabijgelegen snelwegparking langs de E17 te Beervelde/Kalken te bereiken. Op deze parking zoeken ze naar een vrachtwagen waarvan ze vermoeden dat hij zich richting Engeland zal begeven. “Het politiecollege en de politieraad hebben reeds herhaaldelijk aan de hogere overheden gevraagd om dit met een geïntegreerde aanpak te proberen beheersen.”, zegt Koen Van Poucke, Korpschef van de politiezone Regio Puyenbroeck.

Zonaal veiligheidsplan

Van Poucke gaat verder: “We hebben in ons nieuw zonaal veiligheidsplan “transmigratie” als een van de actiepunten opgenomen. We pakken dit aan door ontradende patrouilles uit te voeren. Er wordt daarbij intensief samengewerkt met gemeentelijke diensten, intercommunales en het Agentschap Wegen en Verkeer om de verschillende sluikstorten op te ruimen. Dit vraagt een grote inspanning van de betrokken diensten. Met het mooie weer van de laatste weken nemen de gevolgen van de sluikstorten grotere proporties aan. We willen daarnaast ook alertheid vragen van omwonenden om verdachte personen en/of handelingen te blijven melden via het nummer 101.”