27/05/2019 Resultaten verkeerscontroles

Dit weekend controleerde onze verkeersdienst op verschillende locaties binnen onze politiezone. De controles waren voornamelijk gericht op het rijden onder invloed en overdreven snelheid.

In Wachtebeke werden er op het Dr. Jules Persynplein 33 bestuurders aan een alcoholcontrole onderworpen. 30 bliezen safe, 2 personen bliezen positief, bij 1 persoon werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. 2 bestuurders bleken onder invloed van verdovende middelen. Bij 1 persoon werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken, hierop vertrok de bestuurder alsnog met zijn voertuig, na interceptie werd zijn voertuig ingehouden door onze diensten.

In Lochristi voerden we een alcoholcontrole uit op de Antwerpsesteenweg en in Dorp-Oost. Op de Antwerpsesteenweg werden 17 voertuigen gecontroleerd. 15 bestuurders bliezen safe. 1 blies alarm en 1 blies positief.

In Dorp-Oost werd geflitst, de toegelaten snelheid is er 50km/u. Van de 166 passages werden 42 overtredingen vastgesteld. In de bebouwde kom werd een snelheidsduivel geflitst aan een snelheid van maar liefst 135km/u. Er werden 2 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken en er werd bovendien een voertuig geïmmobiliseerd. Daarnaast werden processen-verbaal opgesteld voor diverse inbreuken (verzekering, rijden zonder geldige rijbewijs, keuring, drugs in het verkeer,…)

In Moerbeke controleerden we uw snelheid in de Dorpvaart. 28 van de 93 voertuigen reden er sneller dan de toegelaten 50km/u. De hoogst gemeten snelheid was maar liefst 100km/u.

Verder blies 1 bestuurder alarm en werd er een onmiddellijke inning opgesteld voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Eén bestuurder beschikte niet over een geldig verzekeringsbewijs waardoor zijn voertuig in de klem geplaatst werd.

In Zelzate flitsten we in de Kanaalstraat. 28 van de 104 voertuigen reden er te snel. De hoogst gemeten snelheid was er 81km/u. Er werd een voertuig in de klem gezet voor het rijden zonder geldige verzekering. 1 persoon bleek onder invloed van alcohol en er werd een onmiddellijke inning opgesteld voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

#SamenVoorVeiligheid