28/04/2020: 2 inbraakpogingen en 1 effectieve inbraak in Lochristi

De Politiezone Regio Puyenbroeck kreeg de voorbije dagen twee meldingen van een inbraakpoging en ook één aangifte van een effectieve inbraak.

combi

In het Ganzenhof te Lochristi kregen bewoners ongewenst bezoek. In het cilinderslot van de keukendeur werd een gaatje geboord. Inbreker(s) maakten vervolgens een gat in het raamkozijn. Het bleef bij een poging.  In de Fazantenstraat werd een buitenkeuken doorzocht en werden er gaatjes geboord in het keukenraam. Hier bleef het ook bij een poging. In de Bosdreef werden enkele jeugdlokalen doorzocht, er werd drank gestolen. Gezien het om dezelfde modus operandi gaat vragen wij aan alle inwoners van onze politiezone om extra waakzaam te zijn en verdachte personen en/of handelingen onmiddellijk te melden via het noodnummer 101. Kreeg je zelf ook ongewenst bezoek? Aarzel niet en verwittig ons!

Sluit ramen en deuren altijd goed af en laat een raam nooit op kipstand staan als u niet thuis bent. Indien u nog niet lid bent van een BuurtInformatieNetwerk (BIN) neem dan zeker een kijkje op onze website https://www.politie.be/5416/over-ons/projecten/bin

Het aantal inbraken is sinds januari in alle gemeenten van de politiezone gedaald.

#samenvoorveiligheid