28/07/2022 Zelzate: 2 inbrekers gevat

Op woensdag 27/07/2022 rond 2u40 ‘s nachts kregen onze diensten een oproep vanuit de Edgar Van Peenestraat te Zelzate. 2 personen probeerden in te breken in het tuinhuis.

inbraak

De bewoner en een buur hebben de 2 verdachten nog zien weglopen. De interventieploegen van Politiezone Regio Puyenbroeck gingen onmiddellijk ter plaatse en kregen bijstand van Politiezones Assenede-Evergem, Lokeren en de Federale scheepvaartpolitie. Er werden verschillende perimeters uitgezet en de Federale politie kwam ter plaatse met een speurhond. Vrijwel direct werd een verdachte opgemerkt, hij nam te voet de vlucht en sprong in het kanaal Gent-Terneuzen. Voor de veiligheid van de verdachte werd het scheepvaartverkeer stilgelegd. Met medewerking van de brandweer kon de minderjarige verdachte op het droge gehaald worden en na een medische check-up werd hij van zijn vrijheid beroofd.

De tweede verdachte kon ontkomen en er volgde een zoeking in een bos in de buurt die geen resultaat opleverde.
Later op de dag werd de tweede minderjarige verdachte aangetroffen tijdens een huiszoeking in een woning in Zelzate. Hij werd van zijn vrijheid beroofd en overgebracht naar het politiehuis te Lochristi.

Uit het onderzoek blijkt dat de verdachten in aanmerking komen voor een aantal diefstallen met braak in Zelzate (waaronder de diefstallenreeks in Smatch), Lochristi en Oostakker.

Zij werden beiden ter beschikking gesteld van het parket Oost-Vlaanderen.

Eén minderjarige zal worden voorgeleid bij de jeugdrechter in Gent, de andere bij de jeugdrechter in Brussel.

#SamenVoorVeiligheid