7/09/2020 Resultaten snelheidscontroles

De voorbije week voerden we controles uit op snelheid en rijden onder invloed van verdovende middelen in alle gemeenten van onze politiezone.

 

auto

In Lochristi controleerden we de snelheid van 5022 voertuigen op 12 verschillende locaties. Maar liefst 702 bestuurders hield zich niet aan de snelheid. Op de N70 werd een snelheidsduivel geflitst aan maar liefst 112 km/u waar er een maximum snelheid van 50 km/u is toegelaten!

In Moerbeke-Waas stelden we onze flitser op in de Terweststraat, Dorpvaart en Statiestraat. De toegelaten snelheid is er 50 km/u. Er werden 3196 bestuurders gecontroleerd. 5% hield zich niet aan de toegelaten snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/u.

In Wachtebeke controleerden onze ploegen op 6 verschillende locaties. 187 bestuurders reden er sneller dan de toegelaten snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u aan de Warande.

In Zelzate controleerden we meerdere malen op de R4, Rijkswachtlaan en in de Sint-Stevenstraat. In het totaal werden op de R4 1189 voertuigen gecontroleerd waarvan er 107 te snel reden. In de Sint-Stevenstraat reed 1% van de passanten sneller dan de toegelaten 50 km/u en in de Rijkswachtlaan hielden 42 bestuurders zich niet aan de voorschriften. De hoogst gemeten snelheid was er 89 km/u.

Daarnaast voerden we afgelopen weekend op verschillende plaatsen controles uit in het kader van het rijden onder invloed van verdovende middelen. In totaal werden 134 voertuigen gecontroleerd. Er werden hierbij 6 positieve speekseltesten en 9 positieve alcoholtesten afgenomen. Verder werden er nog 5 pv’s gemaakt voor diverse feiten, zoals het rijden zonder verzekering, rijden zonder rijbewijs, drugsbezit, wapenbezit,…)