Drugdealers opgepakt

In het eerste weekend van maart werden in Wachtebeke twee personen, een 50-jarige man en een 42-jarige vrouw, opgepakt die verdacht werden van het dealen van drugs. Zij werden gearresteerd in opdracht van het parket Oost-Vlaanderen en voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent.

drugs in zakje

Huiszoeking

De politiediensten konden op 3 maart één van beide verdachten op heterdaad betrappen tijdens het verkopen van drugs. Vervolgens hielden de speurders een huiszoeking bij deze persoon. Bij de huiszoeking werden naast een grote hoeveelheid contanten ook verkopershoeveelheden drugs - waaronder cannabis, heroïne, speed, XTC, hasj en cocaïne met een totale straatwaarde van rond de 30.000 euro - in beslag genomen.

Aanhouding 

Beide verdachten werden in opdracht van het parket Oost-Vlaanderen gearresteerd en verhoord. Zij werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. De man werd door de onderzoeksrechter aangehouden en werd overgebracht naar de gevangenis. De vrouw werd vrijgelaten onder strikte voorwaarden.

Verslavingszorg

Druggebruik is een maatschappelijk probleem. Voor informatie, advies en begeleiding omtrent druggebruik kan men terecht bij Drugpunt, zelfs als het gebruik nog niet problematisch is. Samen met een medewerker wordt gezocht naar de beste begeleiding. Drugpunt heeft ook een preventieaanbod, omdat voorkomen nog altijd beter is dan genezen. Problematische druggebruikers kunnen voor begeleiding terecht in de verslavingszorg.