Flitsmarathon - De politie doet een oproep aan de burgers

 Op 17 en 18 oktober zal de volgende flitsmarathon plaatsvinden. Voor deze 10e editie heeft de Geïntegreerde Politie, in samenwerking met Vias (het vroegere BIVV), een uitdrukkelijke oproep gedaan aan de burgers.

Investeren in verkeersveiligheid is een prioriteit voor deze twee partners, want onaangepaste of overdreven snelheid blijft een van de voornaamste oorzaken van ongevallen met zware gevolgen. In dat opzicht hebben de Geïntegreerde Politie en Vias vandaag de nieuwe website https://ikflitsmee.be/ aan de media voorgesteld.

Via deze website wordt aan alle burgers een oproep gedaan om actief deel te nemen aan de 10e editie van de flitsmarathon. Iedereen wordt uitgenodigd om de locaties door te geven waar hij/zij zich onveilig voelt in het verkeer omdat er te snel gereden wordt. Op basis van deze gegevens zal de politie de flitslocaties bepalen van de flitsmarathon.

Vanaf vandaag tot 10 oktober kunnen burgers hun stem laten horen door ons de zones mee te delen die volgens hen gevaarlijk zijn.