Huiszoeking heterdaad

Op 16 augustus 2022 werd tijdens een huiszoeking waarbij drugs werden aangetroffen, een dertiger gearresteerd.

Hond

De huiszoeking in Zelzate was gebaseerd op politionele informatie over het verhandelen van drugs. Bovendien waren na het bezoek van de verdachte aan iemand in een penitentiaire instelling drugs aangetroffen op de gedetineerde, waardoor het vermoeden ontstond dat deze drugs door de verdachte waren binnengesmokkeld. De vrouw werd na verhoor voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent die haar aanhouding heeft bevolen.

Verslavingszorg 

Druggebruik is een maatschappelijk probleem. De effecten van problematisch druggebruik zijn verwoestend voor zowel de gebruiker als zijn omgeving. Gebruikers uit Oost-Vlaanderen die zich vragen stellen bij de gezondheidsrisico’s en vroeginterventie kunnen terecht bij Drugpunt.be - de Oost-Vlaamse intergemeentelijke drugpreventiediensten - voor informatie, advies en begeleiding. Problematische gebruikers kunnen worden doorverwezen naar drughulpverlening. 

Gevangenissen voeren een drugbeleid, waarbij zij hetzelfde aanbod van preventie en hulpverlening bieden als buiten de gevangenis. Zij stellen bovendien alles in het werk om het binnensmokkelen van illegale middelen tot een minimum te beperken.