Inbraken maart 2024

In maart 2024 werden er bij Politiezone Regio Puyenbroeck 18 inbraken en inbraakpogingen in gebouwen en aanhorigheden aangegeven. Dat zijn er vier meer dan vorige maand en tien meer dan in maart van vorig jaar. Daarnaast werden er in maart 2024 drie inbraken en inbraakpogingen in voertuigen geregistreerd. De maand ervoor waren dat er 12.  

inbraak garage

In Zelzate werd er geen stijging genoteerd van de inbraken ten opzichte van maart vorig jaar. Moerbeke, dat in maart 2023 gevrijwaard bleef, kreeg in maart 2024 af te rekenen met vier inbraken en pogingen.

Inbraken in gebouwen

Lochristi liet in maart 2024 vier inbraken en vier pogingen registreren. Vorig jaar waren er in maart twee pogingen en één effectieve inbraak in Lochristi. 

Zelzate kreeg in maart van vorig jaar één poging en twee inbraken te verwerken. In maart van dit jaar werden twee pogingen en één effectieve inbraak geregistreerd. 

Het aantal inbraken en inbraakpogingen in Moerbeke nam dit jaar toe. In januari, februari en maart van vorig jaar bleef Moerbeke geheel gevrijwaard, terwijl er in dezelfde maanden van dit jaar respectievelijk vier, drie en vier inbraken en pogingen geregistreerd werden. Ook Wachtebeke zag het aantal inbraken en pogingen in februari al stijgen ten opzichte van februari vorig jaar. Dat is in maart niet anders: met drie inbraken en pogingen viel er één effectieve inbraak meer te noteren dan in maart van vorig jaar. 

Diefstallen uit voertuigen

In februari 2024 werden er 12 inbraken en inbraakpogingen in voertuigen geregistreerd. In maart 2024 bleef dit aantal beperkt tot drie, verdeeld over Lochristi, Moerbeke en Zelzate. 

Tips tegen inbraak

Inbrekers laten zich afschrikken door goed beveiligde panden. Hoe langer het duurt voor zij binnen geraken, hoe groter de kans dat zij hun actie afbreken. Maak het ze dus niet te makkelijk en beveilig alle kwetsbare punten. Zorg voor goede sloten en sluit alle deuren en ramen steeds af. Laat geen ramen openstaan tijdens je afwezigheid.

Voor wat diefstallen uit voertuigen betreft is de belangrijkste tip ook de eenvoudigste: sluit het voertuig goed af en laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen.

Je kan steeds een diefstalpreventief advies aanvragen bij PZ Regio Puyenbroeck door een mail te sturen naar: pz.regiopuyenbroeck@police.belgium.eu.

Een van onze specialisten komt dan bij je langs en geeft je onafhankelijk, gratis en vrijblijvend advies.

In de meeste gemeenten is er een Buurtinformatienetwerk (BIN). Met deze netwerken wil men het algemene veiligheidsgevoel verhogen, de sociale controle bevorderen en het belang van preventie verspreiden. Door de BIN-netwerken is er een permanente informatie-uitwisseling tussen de lokale politie en de burgers, afgestemd op de specifieke noden van de inwoners.

Wanneer je toch het slachtoffer bent geworden van een inbraak, is het handig om bij de aangifte een overzicht te hebben van je waardevolle spullen. Je kan deze bijhouden met het registratieformulier voor kunstwerken, antiquiteiten en juwelen en met het registratieformulier waardevolle voorwerpen.

Labels