Jaarverslag 2019 Politiezone Regio Puyenbroeck

In dit jaarverslag van 2019 willen we graag verantwoording afleggen over de werking van onze politiezone. Een open communicatie met onze interne en externe partners is van groot belang. Vorig jaar ontving onze politiezone 12.638 noodoproepen voor onze vier gemeenten Lochristi, Moerbeke-Waas, Wachtebeke en Zelzate. Na het uitvoeren van een dringende interventie, gaan andere teams aan de slag om voor opvolging te zorgen vanuit verschillende disciplines.

 

Het aantal verkeersongevallen in onze politiezone is gedaald. Het regelmatig organiseren van gerichte preventieve controles ter bevordering van de verkeersveiligheid is hier zeker een belangrijke factor.

Wat betreft de inbraken is er opnieuw een daling van het aantal feiten gepleegd in onze politiezone. Naast het leveren van diefstalpreventief advies en het ondersteunen van de buurtinformatienetwerken (BIN), maken we ook efficiënt gebruik van het ANPR-cameraschild. In tal van dossiers zorgt dit systeem voor meerwaarde en is het de vertaling bij uitstek van informatiegestuurde politiezorg.

Bij misdrijven die zich afspelen in de familiale sfeer zien we dat de lokale politie nog steeds functioneert als een belangrijk vangnet. Het gaat om situaties van intrafamiliaal geweld, misbruik of mishandeling die zeer complex zijn en vaak een gecombineerde aanpak vragen van welzijnsdiensten, politie en justitie. Hier is belangrijk dat zowel lokaal, regionaal en nationaal voldoende geïnvesteerd wordt in de gepaste zorg.

In 2019 startte onze politiezone met het onthaal op afspraak om onze slachtoffers en inwoners meer kwaliteit te bieden wanneer ze zich aanbieden voor een aangifte of verhoor. Dit systeem werd positief onthaald, in 2020 wordt dit nog verder verfijnd waar nodig.

Ik wens u veel leesplezier toe. In 2020 blijven we samen werken aan een veilige en leefbare omgeving. We laten ons daarbij leiden door onze waarden respect, professionaliteit en een dienstverlenende ingesteldheid.

U kan ons volledig jaarverslag raadplegen via onderstaande link:

https://prezi.com/s66nypotu8qn/jaarverslag-2019/

Hoofdcommissaris Koen Van Poucke

Korpschef