Man opgepakt met 1 kg cannabis aan boord

Naar aanleiding van een controle in het verkeer werd een man gearresteerd die in het bezit was van meer dan 1 kilogram cannabis. Ook bij de huiszoeking in zijn woning die daarop volgde, werd een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. De verdachte werd in opdracht van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die besliste de man aan te houden.

canna

Op 21 februari werd tijdens een reguliere patrouille van Politiezone Regio Puyenbroeck een autobestuurder onderworpen aan een controle. De man, die uiterlijke tekenen vertoonde van druggebruik, moest een speekseltest afleggen die positief registreerde voor het gebruik van drugs. Bij het doorzoeken van het voertuig werd meer dan 1 kg cannabis aangetroffen en verschillende gripzakjes.

De verdachte werd gearresteerd en in opdracht van de procureur des Konings werd tevens een huiszoeking in de woning van de 25-jarige man uit Zelzate uitgevoerd. Daarvoor werd beroep gedaan op de bijstand van een drughond en diens begeleider. In de woonst werd een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen en voorwerpen die wijzen op de verkoop van drugs, zoals verpakkingsmaterialen en precisieweegschaaltjes.

De verdachte werd in opdracht van het parket Oost-Vlaanderen op 22 februari voorgeleid voor de onderzoekrechter, die besliste de man aan te houden. Hij werd overgebracht naar de gevangenis.