Opgelet voor malafide ontmossers

De laatste dagen kregen we te Lochristi verschillende meldingen over Franssprekende ontmossers. Op sociale media circuleren hierover ook berichten. Dit is een jaarlijks terugkerend fenomeen in de verschillende politiezones. Op een intimerende en opdringerige manier trachten malafide werklui om snel geld te verdienen. Ze proberen u te overtuigen om uw gevel, dak of oprit te ontmossen. Er is geen bedenktijd en men zal vaak direct starten met de werkzaamheden.

Na uitvoering van de werken blijkt vaak dat er verkeerde of minderwaardige (schadelijke!) producten gebruikt werden die schade toebrengen aan gevels, daken en afvoerpijpen. Deze minderwaardige producten komen bovendien nog eens terecht in de regenwaterput of riolering waar ze schade berokkenen aan het buizenstelsel. Dit zadelt u achteraf op met extra kosten om alles opnieuw te reinigen.

  • Ga niet in op het voorstel om snel klusjes uit te voeren maar vraag offertes en vergelijk prijzen.
  • Laat u nooit onder druk zetten om onmiddellijk werken uit te voeren zonder bedenktijd.
  • Betaal nooit een voorschot voor deze werken.
  • Noteer de nummerplaat, neem foto's en bel onmiddellijk 101.
  • Hou hun eventuele folders of visitekaartjes bij voor sporen: het gaat vaak om onbestaande of onvolledige adressen; valse BTW-nummers of nummers die uitgereikt werden voor andere activiteiten of toegekend aan andere personen, onbestaande GSM-nummers,..