Resultaten van de controles op naleving van de coronamaatregelen in de politiezone Regio Puyenbroeck

Het overgrote deel van onze inwoners respecteert de coronamaatregelen. Jammer genoeg stellen we vast dat er nog steeds niet-essentiële verplaatsingen gebeuren. Daarnaast wordt er ook gezondigd tegen het samenscholingsverbod.

coronacontrole

Onze politiezone ondersteunt de vraag van de overheid om ook met dit mooie weer de maatregelen te blijven respecteren. Op die manier kunnen we sneller terugkeren naar het normale leven. Sinds het ingaan van de coronamaatregelen die door de overheid werden opgelegd, heeft dit in onze gemeenten tot volgende vaststellingen geleid:

 In Lochristi werden 8 pv’s opgesteld voor het negeren van het samenscholingsverbod. 11 pv’s werden opgesteld naar aanleiding van niet-essentiële verplaatsingen. 1 pv werd opgesteld omwille van het niet respecteren van de verplichte sluiting van een handelszaak.

Er werden in Zelzate 9 pv’s opgesteld voor het negeren van het samenscholingsverbod, 73 pv’s werden opgesteld naar aanleiding van niet-essentiële verplaatsingen. 2 pv’s werden opgesteld omwille van het niet respecteren van de verplichte sluiting van een handelszaak.

We stelden 11 pv’s op voor het negeren van het samenscholingsverbod in Wachtebeke. 20 pv’s werden opgesteld naar aanleiding van niet-essentiële verplaatsingen. 1 pv werd opgesteld omwille van het niet respecteren van de verplichte sluiting van een handelszaak en 1 pv werd opgesteld voor het niet naleven van de opgelegde openingsuren.

Tenslotte werd in Moerbeke-Waas 1 pv opgesteld voor het negeren van het samenscholingsverbod.  13 pv’s werden opgesteld naar aanleiding van niet-essentiële verplaatsingen.

In de grensgemeenten Zelzate, Wachtebeke en Moerbeke-Waas houden het aantal processen-verbaal met betrekking tot niet-essentiële verplaatsingen uiteraard verband met de grenscontroles die door de lokale en federale politiediensten worden uitgevoerd.

coronacontrole