Verdachten voertuigdiefstal onderschept

Een door het Communicatie en Informatie Centrum Oost-Vlaanderen (CICOV) gecoördineerde melding leidde op 24/04/2022 dankzij het ANPR-netwerk, de efficiënte samenwerking tussen verschillende politiezones en -diensten en het parket Oost-Vlaanderen tot het onderscheppen van een gestolen voertuig en de arrestatie van de vier verdachten.

politieau

Op 24/04/2022 werd aangifte gedaan van een gestolen voertuig bij de politie in Gent. Gedupeerde had het voertuig op zaterdag geparkeerd en het daar op zondag 24 april niet meer aangetroffen. De nummerplaat van het voertuig werd gescand door de camera’s voor anonieme nummerplaatherkenning (ANPR) op de E34 richting Antwerpen en later richting Brugge.  

Verschillende politiezones deden nazicht in de buurt van de locaties waar de nummerplaat door de camera’s herkend werd. Het geseinde voertuig werd ook verschillende keren gecapteerd door de ANPR-camera’s op het grondgebied van Politiezone Regio Puyenbroeck, meer bepaald in Wachtebeke, in Moerbeke-Waas en in Zelzate. Een toegesnelde patrouille van de politiezone kon het voertuig onderscheppen in Zelzate. De vier inzittenden zetten het daarop op een lopen, maar werden gevat door de interventieploegen, die inmiddels bijstand hadden gekregen van Politiezone Assenede-Evergem en van de Scheepvaartpolitie.

De vier verdachten, drie minderjarigen en een meerderjarige, zijn gekend bij de politiediensten. De vier jongemannen werden verhoord en in opdracht van het parket Oost-Vlaanderen overgebracht naar de doorgangscellen. Op 25/04/2022 werd de meerderjarige verdachte op vordering van het parket OVL voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter in Gent. Voor de drie minderjarige verdachten werd een jeugdrechter gevorderd.”