Weekend zonder alcohol

Van de vooravond van vrijdag 21 januari tot in de vroege uurtjes van maandag 24 januari hield de federale politie samen met de lokale politie alcoholcontroles over het hele land. Tijdens dit “weekend zonder alcohol” hadden 183 bestuurders het genoegen nader kennis te maken met politie-inspecteurs van Politiezone Regio Puyenbroeck.

PZ Regio Puyenbroeck

Hun controles vonden plaats op de Hijftestraat en de Beerveldsebaan in Lochristi, op de Spelonckvaart in Moerbeke, op Walderdonk en de Oudeburgsesluis in Wachtebeke en ten slotte op de Beneluxlaan en de Assenedesteenweg in Zelzate.

173 van de 183 gecontroleerde bestuurders bliezen ‘safe’. Twee bestuurders bliezen alarm en acht hadden er te diep in het glas gekeken, waarvan twee diep genoeg om over te gaan tot de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs.

Daarnaast wezen twee afgenomen speekseltesten op het gebruik van drugs. Een positieve speekseltest heeft onverbiddelijk de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs tot gevolg. Een bestuurder werd betrapt op het bezit van drugs.

Verder werden een aantal andere verkeersovertredingen vastgesteld zoals foutparkeren, inbreuken op de wetgeving voorlopig rijbewijs, ‘vergeten’ gordeldracht en onaangepast rijgedrag. Twee buitenlandse bestuurders zonder rijbewijs mochten hun voertuig in de wielklem achterlaten.

PZ Regio Puyenbroeck zet als politiezone sterk in op de veiligheid en leefbaarheid binnen de samenleving. Daar maken regelmatige verkeerscontroles gedurende het hele jaar en op verschillende locaties binnen de vier gemeenten Lochristi, Moerbeke, Wachtebeke en Zelzate deel van uit. Dit engagement gaan wij aan naar de bevolking omdat elk slachtoffer van onverantwoord rijgedrag en het diepe verdriet dat achterblijft door de gevolgen ervan vermeden kan worden.