Zomer BOB 2024 - resultaten startweekend

Op 31 mei 2024 ging de zomer BOB-campagne van start. Tijdens deze periode, die loopt tot en met maandag 2 september 2024, voeren de lokale en federale politie extra controles uit op het gebruik van alcohol achter het stuur. Tijdens het startweekend liepen vijf bestuurders tegen de lamp van Politiezone Regio Puyenbroeck. 

bob zomer 2024

In 2023 waren er in België 4.050 letselongevallen waarbij een betrokkene onder invloed van alcohol was. Dat zijn er ongeveer 11 per dag. Alcohol speelt dus nog altijd een belangrijke rol in het aantal verkeersongevallen. Daarom organiseert de politie het hele jaar door controleacties. Tijdens deze zomer BOB wordt de nadruk gelegd op sport. Deze zomer wordt immers de moeder van alle sportzomers met het EK voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen. Bestuurders worden er met de BOB-campagne aan herinnerd dat ze er – ook in momenten van collectieve euforie – aan moeten denken om veilig thuis te komen: ‘Sporter of supporter? Wie rijdt, drinkt niet’. 

Startweekend

Tijdens het eerste weekend van juni organiseerde Politiezone Regio Puyenbroeck alcoholcontroles op het grondgebied Lochristi, Moerbeke, Wachtebeke en Zelzate. Hierbij werden 67 bestuurders gecontroleerd: 62 bestuurders bliezen ‘safe’ en één bestuurder blies ‘alarm’. Vier bestuurders lieten ‘positief’ noteren en zagen hun rijbewijs onmiddellijk ingetrokken worden.

Labels