Wat moet ik doen bij het zien van een loslopend dier?

Voor de aanpak van het probleem van loslopende dieren werken de vier gemeenten van politiezone regio Puyenbroeck samen met het dierenasiel van Gent.

Alle inwoners van Lochristi, Zelzate, Wachtebeke en Moerbeke kunnen tijdens de openingsuren rechtstreeks terecht bij het asiel te Gent. Treft u in één van de vier gemeenten een loslopend, gewond of overleden dier aan, dan kunt u telefonisch contact opnemen met Dierenasiel Gent - Noorderlaan 9 - 9000 Gent.Tel: 09 222 53 03. Zij komen het dier dan zo snel mogelijk bij u thuis afhalen. Bent u niet in de mogelijkheid om het dier te vangen en/of zelf bij te houden dan kan u steeds contact opnemen met één van onze kantoren of het noodnummer 101. Dit is eveneens het geval als u een dier aantreft buiten de openingsuren van het asiel. Eén van onze personeelsleden zal u dan contacteren voor de verdere opvolging.

Het asiel biedt tevens een volledig uitgewerkt zwerfkattenbeleid aan. Wachtebeke, Moerbeke en Lochristi doen hier beroep op. De melding kan via de gemeente zelf of via één van onze wijkkantoren. De katten worden opgehaald door het asiel, gesteriliseerd en ter adoptie aangeboden. De gemeente Zelzate heeft zelf een zwerfkattenbeleid uitgewerkt. Zij zijn bereikbaar via:

Facebook : https://www.facebook.com/gemeentelijk.meldpunt

Mail : zwerfkatjes.zelzate@gmail.com

Gemeentehuis : 09 353 42 70 (Els De Vilder - milieudienst)

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Regio Puyenbroeck via het contactformulier of telefonisch via 09 310 33 00.