Hoe aangifte doen?

Een klacht indienen of aangifte komen doen in ons commissariaat? 

Kies voortaan zelf het tijdstip waarop u naar het commissariaat wil komen.
Indien u niet dringende politiehulp nodig heeft waarvoor de politie niet ter plaatse moet komen, raden wij u aan om zoveel een afspraak te maken. In het kader van het inperken van de verspreiding van COVID-19 proberen wij op deze manier te garanderen dat er zo weinig mogelijk mensen gelijktijdig in de wachtzaal van het commissariaat aanwezig zijn.

Tot eind juni kon u als burger enkel telefonisch of via e-mail een afspraak. Sinds kort trekt onze politiezone volop de kaart van de digitalisering en kan u zelf online een afspraak maken. Dit kan via www.politieninove.be.

Hiermee willen we u in alle veiligheid te woord staan, onze service verbeteren en wachttijden aan het onthaal inkorten. U ziet zelf alle beschikbare momenten en kiest er het moment uit dat voor u het beste past. U krijgt meteen een aantal richtlijnen mee om de afspraak zo vlot mogelijk te laten verlopen. Zo wordt bijvoorbeeld meegedeeld welke documenten of voorwerpen u moet meebrengen om uw dossier te kunnen afhandelen. Een afspraak boeken doe je hier of surf naar onze website www.politieninove.be.

Is een digitale afspraak maken niet mogelijk, neem dan telefonisch contact op via 054/312 312.

Opgelet:

 1. Je afspraak is pas definitief op het moment dat je van ons een bevestigingsmail in je mailbox ontvangt. Kreeg je geen e-mail? Probeer in dat geval opnieuw een afspraak te boeken.
 2. Een afspraak maken lukt het best wanneer je surft vanuit Google Chrome of Mozilla Firefox. Vermijd Internet Explorer. 

Rechtstreeks aangifte doen via Police on web.
Naast de aangifte aan het onthaal kan u nog steeds aangifte of melding doen van bepaalde feiten via Police On Web zonder dat u zich fysiek naar het commissariaat moet begeven. Hier kan u onder meer terecht voor de aangifte van een (brom)fietsdiefstal, winkeldiefstal, diverse beschadigingen, graffiti en aanvraag vakantietoezicht. Recent werd deze feitenlijst tijdelijk uitgebreid met niet-dringende aangiftes van:

 • Slagen en verwondingen
 • Bedreigingen
 • Stalking/belaging
 • Oplichting
 • Diefstal zonder geweld
 • Verlies van een voorwerp of document

Ook voor het registreren van een camera of alarmsysteem kan u terecht op Police On Web via https://www.politie.be/nl/e-loket.

Dringende politiehulp nodig, bel 112
Voor dringende zaken, bel je het noodnummer 112 zodat wij een patrouille ter plaatse kunnen sturen. Bijvoorbeeld wanneer:

 • de feiten nog aan de gang zijn;
 • de daders nog ter plaatse zijn;
 • jij (of iemand in jouw omgeving) gewond bent en dringend verzorging nodig heeft;
 • jij (of iemand in jouw omgeving) in gevaar is.
Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 054 312 312.