Hoe kan je afwezigheidstoezicht aanvragen?

Je plant een vakantie in binnen- of buitenland of je bent gewoon een langere periode van huis weg? Zorg er dan voor dat je woning geen makkelijke prooi is voor inbrekers.

Er zijn tal van eenvoudige preventiemaatregelen die je zelf kan nemen, maar ook de politie kan tijdens jouw afwezigheid een oogje in het zeil houden. Deze service is bovendien geheel gratis. Tijdens je afwezigheid komt de politie regelmatig een kijkje nemen aan jouw woning. Dat gebeurt zowel overdag als 's nachts. Wanneer problemen of onregelmatigheden worden vastgesteld, verwittigt de politie een van de contactpersonen die je hebt opgegeven.

Hoe afwezigheidstoezicht aanvragen?

Voorwaarden:

  • Je woning/winkel/bedrijf bevindt zich op het grondgebied Dendermonde en deelgemeenten.
  • Bezorg het ingevulde formulier (bij voorkeur digitaal) minstens 7 dagen voor vertrek.
  • Afwezigheidstoezicht kan aangevraagd worden voor privé-woningen, winkels en bedrijven zichtbaar vanaf de openbare weg (geen appartementen en leegstaande woningen).
  • In de woning/winkel/bedrijf mag niemand aanwezig zijn. Indien het een winkel of bedrijf betreft mag er geen activiteit zijn.
  • Vergeet de politie niet te verwittigen wanneer je jouw afwezigheid verlengt, uitstelt of inkort (tel. 052-25 12 00 of 052-25 12 22).

TIP: Sociale controle is niet te vervangen door politietoezicht! Belangrijk is dat ook je buren, familie en/of vrienden de woning voor jou in de gaten houden.

Brochure 'Check-list vertrek'

Je wilt natuurlijk zorgeloos op vakantie kunnen vertrekken. Dat houdt in dat alles in je koffer moet zitten. Maar ook dat je je woning zo veilig mogelijk achterlaat.

Om er zeker van te zijn dat je de belangrijkste zaken gecontroleerd hebt, kan je de 'check-list vertrek' raadplegen.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 052-25 12 00.