Hoe kan je diefstal uit je wagen voorkomen?

Dat er regelmatig in voertuigen ingebroken wordt, hoeven we je niet meer te vertellen. Wie doet er al eens geen boodschappen bij de bakker of haalt vlug even wat geld af aan een bankautomaat zonder zijn auto goed af te sluiten? Blijft je gps-houder soms niet even aan de voorruit hangen? Nochtans vergroot dit de kans om slachtoffer te worden van een auto-inbraak en/of -diefstal.

In aansluiting op deze acties wil de preventiedienst nog meer bestuurders bewustmaken van hun eigen gedrag. Om hen aan te zetten tot een goed afsluitgedrag van hun voertuig en het niet achterlaten van waardevolle voorwerpen (gps, handtas, gsm, laptop,..) ontwierp deze dienst een hangkaart. Dit is een geplastificeerde kaart die u aan de binnenspiegel van uw geparkeerd voertuig kan hangen zodat voor buitenstaanders duidelijk wordt dat er geen waardevolle voorwerpen meer in uw auto liggen. Op de voorzijde vindt u de tekst "Let op! In dit voertuig liggen geen waardevolle spullen" en op de achterkant een aantal preventietips als geheugensteuntje. Geïnteresseerden kunnen deze kaart gratis afhalen op de preventiedienst aan de Noordlaan 150.

Help ons om samen het aantal diefstallen uit voertuigen te verminderen.Bekijk bijgevoegde folder met tips (FOD Binnenlandse zaken) voorkom diefstal uit je auto (pdf - 208 kB).

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 052-25 12 00.