Bob en co

Afgelopen weekend werden 248 bestuurders gecontroleerd. Zo plaatste de politiezone Zennevallei meerdere controleposten verspreid over het grondgebied Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw. Zeven bestuurders werden verbannen van het stuur en dienden hun rijbewijs in te leveren voor een periode van 15 dagen. Verder bliezen nog 9 bestuurders positief en 4 alarm.

Bob sleutelhanger

Een bestuurder was dusdanig dronken dat agenten genoodzaakt waren om de persoon, ter bescherming van zichzelf, in de doorgangscel te plaatsen ter ontnuchtering. Naast alcohol in het verkeer werd er gecontroleerd op het rijden onder invloed van drugs. Ook hier werden twee bestuurders betrapt.

De controles kaderen niet enkel in de naderende BOB-campagne en het rijden onder invloed, ze dienen ter ontrading en leveren bovendien vaak informatie op van gerechtelijke dossiers. Zo werden twee personen aangehouden wegens een bevel tot gevangenneming en ontvluchting van de gevangenis.

Andere verkeersgerelateerde inbreuken zoals het niet dragen van de gordel en het gebruik van de gsm achter het stuur werden eveneens vastgesteld en beboet. De boete voor het niet dragen van de gordel bedraagt 116 euro. Een boete die eenvoudig kon vermeden worden door het aannemen van goede gewoonten. Want zo blijkt uit vele studies dat de gordel werkelijk levens kan redden bij een verkeersongeval.