Dieven op pad

Het is een vast gegeven dat inbrekers vaker toeslaan tijdens de donkere maanden. Ook nu is dit het geval. Zo merkt de politiezone Zennevallei een significante stijging van het aantal woninginbraken. Vooral de regio Beersel en Sint-Pieters-Leeuw worden nu getroffen.

Zo telt Beersel al 40 feiten, waarvan 13 pogingen, en Sint-Pieters-Leeuw een gelijkaardig aantal feiten, en dit op nog geen twee maanden tijd.

Als lokale politiezone blijven we niet bij de pakken zitten. Dagelijks monitort de politie de diefstallen om te achterhalen hoe en waar dieven toeslaan. Zo gaat de politie op zoek naar patronen en wordt ieder feit geanalyseerd met het oog op mogelijke elementen voor verder onderzoek (sporenonderzoek, getuigen en andere). Tevens worden extra ploegen ingezet op de gevoelige plaatsen. Dit gebeurt zowel in burger als in uniform. Zo plant ook de wijkinspecteur een extra ronde in zijn wijk.

Oproep

Heb jij iets verdachts gezien? Aarzel niet om contact op te nemen met de lokale politie. Wie weet kunnen we dankzij jouw hulp verdachten vatten.

Slachtoffer? 

  1. Bel onmiddellijk de politie op het nummer 101.
  2. Bankkaart gestolen? Blokkeer uw  bank- en kredietkaarten via CARDSTOP  070 344 344.
  3. Identiteitskaart gestolen? Blokkeer uw  identiteitsdocumenten via DOCSTOP 00800 2123 2123.
  4. Verwittig uw verzekeraar.
  5. Stel een lijst op van de gestolen goederen.