Drugsplantage ontdekt

 

15 oktober 2019 – Sint-Pieters-Leeuw

Dinsdag werd eerder toevallig een plantage ontdekt.

Een behulpzame buurman had vastgesteld dat er een dakpan van het dak van zijn buur was afgevlogen en verwittigde daarop de eigenaar. Toen de eigenaar van de woning naar de zolder trok om de schade vast te stellen, stelde hij echter iets heel anders vast. Enorme werken op de zolder bleken uitgevoerd. De eigenaar aarzelde niet en verwittigde meteen de politie.

De eigenaar van de woning verhuurde het pand, doch werd de huurder al even geleden uitgezet. Waar de huurder naartoe is, is momenteel niet geweten. Hij staat voorlopig geseind op beslissing van het parket van Halle-Vilvoorde.

De werken die bleken uitgevoerd te zijn, waren een dekmantel voor een plantage. Zo’n 300 plantenpotten met restanten werden teruggevonden. De gemeente kwam ter plaatse om de zolder leeg te maken en de plantage te ontmantelen. Alle materiaal werd intussen vernietigd.

Enkele cijfers

Afgelopen jaar telde de zone Zennevallei 369 drugsgerelateerde feiten. 296 personen werden betrapt met drugs. 33 personen voor handel. 16 feiten in kader van productie (fabricatie) werden vastgesteld en onderzocht.

Verdacht

Heeft u ook iets verdachts opgemerkt? Een verlaten woning, bedampte ruiten, regelmatig op- en aanrijden van vreemde voertuigen, …? Laat het ons weten! Bel 101.