Verdachte van diefstal opgepakt na achtervolging

Inspecteurs van de dienst interventie pakten maandagochtend een man op die verdacht wordt van het stelen van werkmateriaal.

Politie zwaailicht

Een Peugeot 207 trok maandagochtend rond 4.15 uur de aandacht van een patrouille van de politiezone Zennevallei. Het voertuig met twee inzittenden reed op dat moment op de Groot-Bijgaardenstraat in Ruisbroek. Bij benadering van de inspecteurs versnelde de bestuurder van de Peugeot in de richting van de Drie Fonteinenbrug.

Verkeerslicht

Van daar ging het richting Humaniteitslaan, om vervolgens ter hoogte van het kruispunt met de Brits Tweedelegerlaan een rood verkeerslicht te negeren. Het signaal voor de inspecteurs om de blauwe zwaailichten en sirene aan te zetten.

Kompaan

Na een achtervolging door de straten van Vorst hield het voertuig halt ter hoogte van het kruispunt van de Familielaan met de Fléronlaan, waar de twee inzittenden elk in een andere richting wegliepen. Er volgde een achtervolging te voet, waarbij één van de twee verdachten van zijn vrijheid werd beroofd. Het gaat om een 41-jarige man die geen onbekende is voor het gerecht. Zijn kompaan kon ontkomen.

Slijpschijven

De koffer en de achterbank van het voertuig van het duo lagen vol werkmateriaal en machines waaronder zaag- en boormachines, slijpschijven, en allerlei kleinere werktuigen. Vermoedelijk gaat het om recent gestolen spullen. Het verdere onderzoek loopt.