Nieuws

Phishing is fraude via het internet waarbij oplichters gevoelige informatie (gebruikersnaam, wachtwoord, kredietkaartnummer, bankkaartcode, …) van je proberen te verkrijgen via valse e-mails en websites.

Deze oplichters geven zich onder meer uit voor nutsbedrijven, supermarkten, banken,  en zelfs overheids- of politiediensten. Het is dus belangrijk om steeds alert te zijn!

Met de plaatsing van camera’s op het grondgebied van de politiezone Voer en Dijle, investeren de politiezone en de gemeenten binnen de politiezone mee in meer verkeersveiligheid en minder criminaliteit.

Oprechte liefde of oprecht bedrog?

Iemand online leren kennen waarmee het perfect klikt? Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het dat ook.

Wie tijdens de eerste amnestieperiode van juni 2006 tot en met oktober 2008 heeft nagelaten om zijn vuurwapens te laten (her)registreren bij de politiediensten, heeft nu nog een laatste kans.

Vlaams-Brabant steunt ‘Beloofd’- campagne tegen afleiding in het verkeer  

In september controleren de politiediensten in de provincie Vlaams-Brabant op rijden onder invloed van alcohol en op afleiding. 

Hiermee  sluit de provincie al  in september aan op de campagne ‘Beloofd’ van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde die van 8 oktober tot 11 november wordt gevoerd. Deze campagne  sensibiliseert voor afleiding achter het stuur door gebruik van gsm of smartphone. Afleiding achter het stuur wordt aanzien als de nieuwe ‘killer’ in het verkeer.  Nochtans kunnen we met enkele vuistregels ons gsm-gebruik veel veiliger maken.