Onthaalloket

Het onthaal is een belangrijke pijler van de basispolitiezorg en wordt steeds waargenomen door een burgerpersoneelslid en/of een politieambtenaar.

Het onthaalpersoneel verzekert een fysieke aanwezigheid tijdens de openingsuren van het politiecommissariaat. De burger die zich bij het onthaal aanmeldt, kan intern of extern worden doorverwezen. Het onthaalpersoneel zal de meeste klachten, aangiften en attesten evenwel meteen verwerken.

Het centraal onthaal Tervuren is elke dag, van maadag tot zondag, brug- en feestdagen doorlopend open van 07u00 tot 19u00.

Klik hier om de openingsuren van onze wijkkantoren te bekijken. 

Buiten de openingsuren van het onthaal zijn er evenwel steeds drie interventieploegen binnen onze politiezone ter beschikking. Je kan deze op verschillende manieren bereiken:

  • Je kan gebruik maken van de muurtelefoon naast de deur van het commissariaat in Tervuren.
  • Je kan bellen naar het noodnummer 101 of 112 (gsm).

Je komt in beide gevallen terecht bij een calltaker bij de centrale dispatching in Leuven. Indien nodig kan deze een interventieploeg ter plaatse sturen. Let wel, wanneer de ploegen bezet zijn en het betreft geen dringende vraag, kan deze jou vragen tijdens de openingsuren terug naar ons commissariaat te komen om verder geholpen te worden. Soms zal deze calltaker zelf reeds een antwoord op jouw vraag verschaffen en dient er geen interventieploeg ter plaatse te komen.