Hoe aangifte doen?

Ben je slachtoffer van een misdrijf? Werd je wagen beschadigd? Was je betrokken in een verkeersongeval met gewonden? Je portefeuille gestolen of kwijt? Aarzel dan niet om aangifte te doen bij de politie. Alleen dan kan een onderzoek gestart worden.

Voor dringende hulp of wanneer het nodig is dat de politie ter plaatse komt, bel je naar het nummer 101. Voor andere zaken kan je terecht op het nummer 089 39 14 10, of je kan langsgaan bij een politiekantoor bij jou in de buurt. In het hoofdkantoor in Genk kan je 24 uur op 24, 7 dagen op 7 terecht. Je kan ook een afspraak maken in Genk.

Online afspraak maken

In het hoofdcommissariaat in Genk een afspraak maken voor een gesprek, een aangifte of een klacht. Het hoofdcommissariaat is ook 24/7 toegankelijk zonder afspraak.

Online aangifte

Via Police-on-web kan je online klacht indienen voor bepaalde kleine misdrijven zoals (brom)fietsdiefstal, winkeldiefstal, graffiti en andere beschadigingen. Je kan met Police-on-web ook een alarmsysteem aanmelden.

Welke politiezone?

Voor aangifte van een strafbaar feit doe je best aangifte bij de politiezone waar de feiten zich voordeden. Is dit niet mogelijk dan kan je aangifte doen bij de politiezone van je woonplaats.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 089 39 14 10.