Dag van de Motorrijder - 24/03

Wanneer de eerste zonnestralen de bodem opwarmen, begint het bij vele motorrijders te kriebelen om weer op die motorfiets te springen. Of je nu na een korte winterstop of een langere rustperiode weer op de motor wil kruipen, een snelle opfrissing van je rijvaardigheden en een technische controle van je tweewieler is geen overbodige luxe, maar een échte must voor een veilige start van het motorseizoen.

Dag van de motorrijder

Een nieuwe lente, een nieuw motorseizoen

Daarom zet de VSV en haar partners alle motorrijders centraal op de Dag van de Motorrijder tijdens het voorlaatste weekend van maart. Op zondag 24 maart 2024 kunnen motorrijders op 19 locaties in Vlaanderen deelnemen aan gratis activiteiten. Op elke locatie kunnen motorrijders hun rijvaardigheden opfrissen op het behendigheidsparcours en hun motorfiets technisch laten nazien. Daarnaast bieden bepaalde locaties ook een begeleide rondrit, EHBO- of andere workshops en testritten aan. Op zaterdag 23 maart 2024 ben je ook al welkom op de Dagen Veilig Motorrijden van Politie Antwerpen.

Naast de Dag van de Motorrijder biedt de VSV ook doorgedreven motortrainingen Ready to Ride aan en kan je online leren op het digitaal leerplatform mijnrijbewijsA.

Doorgedreven motortrainingen

Ervaren motorinstructeurs schotelen je straffe uitdagingen voor en geven je tips en tricks om je rijstijl te verbeteren. Voor slechts 99 euro krijg je een hele dag motortraining in een kleine groep en verwennen we je met ontbijt en lunch.

Dit moet je nog weten:

  • Je eerste keer? Start met de Advanced training en volg dan de Master.
  • Scooters en motorfietsen 125cc zijn ook welkom.
  • Deelnemen kan enkel met een geldig rijbewijs.

 

Bron: VSV - Veilig Verkeer