Juist parkeren = iedereen respecteren!

Met het oog op de bescherming van de zwakke weggebruikers (de fietsers en voetgangers) werden bij de hernieuwing van de Markt een aantal voetgangerszones ingericht. Op die manier kunnen zij zich op een veilige manier over een groot gebied van de Markt bewegen zonder gehinderd te worden door het doorgaand autoverkeer.

Verkeersbord voetgangerszone

Op de Markt is het noodzakelijk dat er plaats is voor iedereen. Daarom zijn er naast voetgangerszones ook op diverse plaatsen parkeerzones afgebakend. Soms worden zowel het stadsbestuur als de politiediensten geconfronteerd met meldingen inzake het negeren van de bestaande regelgeving. Voornamelijk het parkeren in de voetgangerszone, buiten de voorziene vakken, wordt als hinderlijk en gevaarlijk aangehaald. Dit is eveneens verboden volgens het politiereglement.

Het stadsbestuur en de lokale politiezone Deinze-Zulte-Lievegem hebben in onderling overleg besloten tegemoet te komen aan de veelvuldige meldingen en willen het wildparkeren aanpakken. In een eerste fase zullen de overtreders gewaarschuwd worden a.d.h.v. een flyer (18 juni t.e.m. 30 juni). De flyer kan je terugvinden onderaan deze pagina.

Ze zullen attent worden gemaakt op het hinderlijk karakter van het foutief parkeren en een alternatieve parkeermogelijkheid worden geboden. In een volgende fase zullen de overtreders een boete ontvangen (vanaf 1 juli).

Samen met jullie hopen wij dat deze aanpak resulteert in een positieve aanpassing van het parkeergedrag op de Markt want juist parkeren = iedereen respecteren!