Nieuwe wijkfolder binnenkort in je brievenbus!

De nieuwe wijkfolder is vanaf nu beschikbaar en zal deze week via Bpost worden verdeeld onder al onze inwoners! Geen folder ontvangen? Dan kan je hem eveneens onderaan deze pagina downloaden!

wijkwerking

Uw wijk = onze zorg!

De komende weken zal iedere inwoner van Deinze, Zulte en Lievegem de wijkfolder van onze politiezone in de brievenbus ontvangen. In deze folder stellen we wijkwerking voor aan onze inwoners. De wijkinspecteurs vormen vertrouwde gezichten in hun omgeving. Het is de bedoeling om de kloof tussen de politie en burgers kleiner te maken en de drempel om de politie aan te spreken te verlagen.

Wat is een wijkinspecteur?

De wijkinspecteur staat in voor orde, rust en veiligheid in de wijk. Hij is aanwezig op evenementen, luistert naar klachten en verwijst door naar de juiste instanties. Hij meldt onveilige situaties, zoals het wegzakken van het wegdek, diepe putten of beschadigde verkeersborden. De wijkinspecteur komt ook tussen in burenruzies of andere conflicten en probeert hiervoor een oplossing aan te reiken.

Indeling

Voorpagina: In het voorwoord van de korpschef en de betrokken burgemeester wordt uitgelegd wat de bedoeling van de wijkfolder is en waar een wijkinspecteur voor staat. Daarnaast kan je de contactgegevens van de commissariaten hier terugvinden.

Middenpagina: De kaart van Deinze, Zulte of Lievegem wordt hier weergegeven. De verschillende wijken kregen een verschillend kleur gelinkt aan de bevoegde wijkinspecteur.

Achterzijde: Er  wordt vermeld met welke problemen jullie bij de wijkinspecteur terecht kunnen. Het gaat hier om niet-dringende interventies. Voor de dringende gevallen blijft het algemeen noodnummer 101 behouden. De e-mailadressen van de verschillende inspecteurs worden ook op de achterzijde van de folder weergegeven.

We brengen jaarlijks een nieuwe wijkfolder uit. Op die manier blijft iedereen op de hoogte van eventuele veranderingen. Daarnaast kan je ook steeds op onze website opzoeken wie je wijkinspecteur is door de straat van je woonplaats in te geven.

Labels