Opgelet voor pogingen phishing via sms'en en mails die in naam van de RJV circuleren

De RJV waarschuwt de mensen die frauduleuze sms’en en mails in naam van de instelling ontvangen. De RJV heeft het nodige gedaan om de valse sites te blokkeren maar er kunnen nog altijd sms’en en mails met nieuwe links circuleren. We vragen aan de bestemmelingen van het bericht om nooit op deze link te klikken!

Oplichtingsmail

De RJV waarschuwt voor frauduleuze sms'en en mails die momenteel in omloop zijn. In de sms of mail wordt gevraagd uw rekeningnummer door te geven via een link die leidt naar een valse website van de RJV. Hierbij wordt ook gevraagd uw DIGIPASS te gebruiken. Klik nooit op deze link die u ontvangt via sms! De RJV stuurt nooit sms-berichten en vraagt nooit om uw DIGIPASS te gebruiken.

De link leidt naar een valse RJV-website. Als een persoon u opbelt om uw persoonlijke gegevens op te vragen en om uw DIGIPASS te gebruiken, doe dit dan zeker niet!

Als u uw rekeningnummer wil meedelen of wijzigen, gebruik dan de online toepassing mijnvakantierekening.be of het online formulier op de officiële website  www.rjv.fgov.be / www.rjv.be

Meld internetmisdrijven

  • Kom je online misleiding, bedrog, fraude, oplichting tegen? Meld het op meldpunt.belgie.be
  • Ontving je via e-mail, whatsapp, messenger, sms,... ongewenste reclame of een frauduleus voorstel? Stuur een mail naar verdacht@safeonweb.be. Zo worden dagelijks minstens 3 nieuwe phishingwebsites geblokkeerd.

Zelf slachtoffer?

Als slachtoffer maak je een afspraak via onze website om langs te komen in één van onze commissariaten om aangifte te komen doen van de feiten. Enkel dan kan de politie iets ondernemen en eventueel een onderzoek starten