Renovatie brug N35

Op maandag 20 januari  start het Agentschap Wegen en Verkeer met een grondige renovatie van de brug langs de Tweebruggenlaan (N35) over het afleidingskanaal in Deinze. Zowel de bovenkant van de brug en alsook de onderkant van de brug worden grondig aangepakt. Het verkeer op de N35 rijdt ter hoogte van de brug in elke richting over één rijstrook. Voor de veiligheid volgen de fietsers een omleiding. De werken gebeuren in verschillende fasen en duren tot eind 2020. De timing hangt af van de weersomstandigheden.

Over de werken

De aannemer staat in voor de volledige renovatie van de brug langs de Tweebruggenlaan (N35) over het afleidingskanaal van de Leie in Deinze. Er komt een nieuwe wegdek, nieuwe waterdichting, nieuwe brugdekvoegen en nieuwe leuningen en vangrails. Ook de onderzijde van de brug wordt betonherstellingen uitgevoerd en krijgt de brug nog een beschermende laag. Als het weer meezit, starten de voorbereidende werken op 20 januari. Het einde van de werken is voorzien in december 2020.  

Fasering en omleiding

Voorbereidende werken vanaf 20 januari
De aannemer maakt doorsteken door de middenberm. Deze werken duren een week. Het verkeer op de N35 rijdt over één rijstrook in de beide richtingen.

Fase 1: van 1 februari tot midden juli 2020

De aannemer start met de renovatie van de brug en werkt op de rijrichting naar de E17/N43. Alle verkeer op de N35 rijdt op één rijstrook in plaats van twee. Het verkeer op de N35 rijdt in elke richting over één rijstrook op de rijrichting Tielt via twee doorsteken in de middenberm. De fietsers richting Gent/Deinze rijden om via Wakkense Heirweg, Dhoye, Vaart Linkeroever, N466b, Kongoplein, Stadionlaan en N35.

Bouwverlof: van 13 juli tot begin augustus

Tijdens de zomervakantie (bouwverlof) wordt er niet gewerkt. Het verkeer op de N35 rijdt dan terug over twee rijstroken in de beide richtingen.  Ook de fietsomleiding vervalt.

Fase 2: begin augustus tot eind december

In deze fase werkt de aannemer aan de renovatie van de brug op de rijweg van richting Tielt. Ook hier rijdt het verkeer terug over één rijstrook in de beide richtingen. Alle verkeer rijdt nu op de kant richting E17/N43. De fietsers richting Tielt zullen omgeleid worden via Brielstraat, Markt, Kongoplein, N466b, Vaart, Oude Brugsepoort, Kouter en N35.

Onderzijde brug 

Bij werken langs de onderzijde van de brug zal het verkeer langs Vaart Linkeroever tijdelijk beurtelings geregeld worden door tijdelijke verkeerslichten. Het verkeer op de Stadionlaan behoudt één rijstrook in elke richting. Fietsers worden bij deze werken niet omgeleid.