Resultaten Lidar 12 tot 19 februari (Kiekendreef Deinze)

Afgelopen week stond de Lidar opgesteld in de Kiekendreef in Deinze: 5.3% van de gecontroleerde voertuigen bleken te snel te rijden.

Sinds vrijdag 12 februari 2021 controleerde de superflitspaal de snelheid van de passerende voertuigen in de Kiekendreef. Van de 8460 gecontroleerde voertuigen bleken er zich 448 niet aan de maximum snelheid van 30km/u te houden!
Burgemeester Jan Vermeulen reageert als volgt: “Iedereen klaagt over snelheid voor de eigen deur. Maar 1 op 20 rijdt te snel. Wellicht is dit aantal nog groter, want velen remmen voor de LIDAR, waar je niet kan naast kijken. Waarmee ben je dan bezig als je die niet ziet staan? In elk geval, het is onaanvaardbaar dat in woonwijken zo veel inbreuken zijn. In de Kiekendreef zijn het vaak personen die zich in een omleiding bevinden, wat wellicht het grote aantal inbreuken verklaart. De tijd die je wint door te snel te rijden is bovendien verwaarloosbaar.”

Vanaf vandaag wordt de Lidar - voor het eerst - ingezet in Zulte. In de Waregemstraat wordt komende week nagegaan of de maximum snelheid van 70 km/u er wordt gerespecteerd.

Sinds de in gebruik name van het nieuwe flitstoestel controleerde de Lidar al 56.362 voertuigen > 55.364 bestuurders hielden zich aan de snelheid (meer dan 98%)!