Safer Internet Day op 9 februari

Safer Internet Day is een wereldwijd evenement dat elk jaar in februari door de Europese Commissie wordt georganiseerd om van het internet een leuke, creatieve, verrijkende en veilige ruimte voor iedereen te maken.

Wat?

Safer Internet Day is een wereldwijd evenement dat elk jaar in februari door de Europese Commissie wordt georganiseerd om van het internet een leuke, creatieve, verrijkende en veilige ruimte voor iedereen te maken. De Safer Internet Day, gevierd in meer dan 110 landen, stak snel de grenzen van Europa over en werd in de loop der jaren een toonaangevend evenement op de digitale agenda.

Beter internet

Met Safer Internet Day wil men voortaan inzetten op een beter internet voor kinderen en jongeren. We willen verder kijken dan de mogelijke risico’s en het louter beschermen van kinderen en jongeren. Beter internet brengt een positieve boodschap en heeft oog voor de fantastische dingen die jongeren doen online.

Door de voordelen van het internet te benadrukken, kunnen we kinderen en jongeren ook bewust maken van de valkuilen. We moeten alleen de juiste omkadering voorzien, om kinderen en jongeren te empoweren tot kritische digitale burgers met een positieve visie op digitale media. Met Safer Internet Day willen men hier op inzetten.

#Betternet Inspiration Day

Op 9 februari vindt een online inspiratiedag plaats voor een beter internet voor kinderen en jongeren. Experten leiden vier inhoudelijke thema’s in. Organisaties stellen hun succesvolle goede praktijken voor om een beter internet voor kinderen en jongeren te bevorderen.

Deze dag is ongetwijfeld een schat aan informatie en inspiratie om jouw werk met kinderen en jongeren te verrijken. Deelnemen kan via deze link: https://saferinternetday.be/nl/betternet