Tijdens de donkere maanden houden we onze ogen & oren open!

Bijna traditioneel tijdens deze steeds korter wordende dagen, stijgt het risico op een inbraak gevoelig. Om iedereen hiervan bewust te maken zal elk gezin binnen onze politiezone vanaf vandaag een preventiefolder in de brievenbus terugvinden. De folder 'Tijdens de donkere maanden houden we onze ogen & oren open maar onze ramen & deuren dicht' biedt heel wat praktische anti-inbrakentips aan!
Deze realisatie is een initiatief van de werkgroep 'Inbraken in woningen' van onze politiezone.

Inhoud van de folder

Doel van de campagne

Enerzijds willen we onze dienstverlening bekend maken nl. het gratis aanbieden van diefstalpreventieadvies. Daarnaast willen we de burgers een aantal makkelijke tips meegeven om inbraken in hun woning te voorkomen. Anderzijds willen we meegeven dat een veilige buurt de taak van elke inwoner is.

Elke burger kan meewerken aan een veilige omgeving door oplettend te zijn en verdachte handelingen steeds te melden. Wie anders dan de burger zelf kent het best zijn wijk of buurt? Veel  mensen hebben echter de reflex niet om verdachte handelingen te melden aan de politiediensten. Jaarlijks willen we op dit vlak de bewustwording aanwakkeren door de lancering van dergelijke anti-inbrakencampagnes.

Geen folder ontvangen? Geen probleem, je kan hem ook onderaan deze pagina downloaden!

Bijlage