Verdachte inbraken in voertuigen gearresteerd - Deinze

Op 4 februari 2020 omstreeks 01u40 kregen we melding dat een man zich verdacht gedroeg in de Gentpoortstraat in Deinze. De verdachte, die zich verplaatste met de fiets, zou gepoogd hebben om in te breken in verschillende geparkeerde wagens. De politie kon de man vatten en na fouille bleek hij in het bezit te zijn van een som geld, een aantal powerbanks, een gps-toestel en een kleine hoeveelheid cannabis. De verdachte betreft een jongeman die illegaal in België verblijft.

Hij wordt verdacht van volgende feiten:

  • Inbraak in een voertuig geparkeerd in de Gentpoortstraat in Deinze, waar een laptop uit het voertuig werd ontvreemd.
  • Inbraak in een voertuig geparkeerd in de Schutterijstraat in Deinze, waarbij de rechterachterruit werd ingeslagen. Een bril en een betonboor werden hierbij ontvreemd.
  • Inbraak in een voertuig geparkeerd in de Tolpoortstraat in Deinze, waarbij de rechterachterruit werd ingeslagen. Een GPS-toestel, een bril en een zonnebril werden ontvreemd.
  • Gepoogd om in te breken in drie andere voertuigen geparkeerd in de Slachthuisstraat, de Gentstraat en op de Markt in Deinze telkens door een raam van het voertuig in te slaan. Alle voertuigen werden doorzocht maar er werd geen nadeel vastgesteld.

De verdachte werd vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. De onderzoeksrechter plaatste de jongeman onder aanhoudingsmandaat.