Verdachten home invasion Hansbeke gevat!

Op woensdagmorgen 21 juli jl. werden in Deinze twee gezinnen slachtoffer van een poging diefstal met geweld. Beide verdachten zijn intussen gevat.

crime scene

Omstreeks 6u werd de politie ingelicht van een ongeval met stoffelijke schade t.h.v. de E40-afrit Nevele. De bestuurder van een Dacia Logan had zich er na een rit door een maisveld, gelegen langs de afrit, vastgereden in een gracht.
Even later werden twee bejaarde slachtoffers in hun woning in de Rostraat overvallen door twee verdachten die op zoek waren naar een voertuig. Het kwam tot een confrontatie tussen beide partijen waarbij de vrouw een hoofdwonde opliep. Na verzorging in het ziekenhuis mocht zij gelukkig snel terug huiswaarts keren.
Omdat hun zoektocht niet het gewenste resultaat gaf, vluchtten beide daders daarna te voet verder en omstreeks 06u40 herhaalden zij hun poging in een woning in de nabijgelegen Nevelestraat. Eén verdachte gooide een raam van de badkamer stuk maar kwam hierbij oog in oog te staan met de gewekte bewoner.  Deze laatste kon de verdachte terug duwen in de badkamer waarna de dader via het opengebroken raam te voet de vlucht nam.
Korte tijd nadien kon een ploeg van de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem één verdachte vatten die zich verstopt had in het struikgewas langs de Grote Merestraat in Hansbeke.
Met ondersteuning van interventieploegen van de politiezones Aalter-Knesselare, Meetjesland-Centrum en een speurhond volgde een grote klopjacht maar de tweede verdachte kon ontkomen.
De gevatte persoon - een man van 41 uit Anderlecht – werd op 22 juli voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Gent die betrokkene heeft aangehouden.
Na verder onderzoek door de lokale recherche van de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem kon ook de tweede verdachte gelukkig snel worden geïdentificeerd. Het bleek te gaan om een man van 26. Met bijstand van de speciale interventie-eenheid van de politiezone Brussel-Zuid kon ook deze verdachte op dinsdagmorgen 27 juli in zijn woning in Anderlecht worden gevat. Ook hij werd na zijn voorleiding aangehouden door de onderzoeksrechter.

De korpschef en de burgemeesters van de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem bedanken nadrukkelijk alle getuigen die nuttige informatie verleenden in deze zaak of bijstand gaven aan de slachtoffers. Zij feliciteren tevens alle betrokken diensten voor de vlotte samenwerking en de snelle vatting van de mogelijke verdachten van deze ernstige feiten!