Verkeershinder verwacht bij actie Oost-Vlaamse foorreizigers

Donderdag 20 augustus 2020 gaat er een manifestatie van de foorreizigers van Oost-Vlaanderen door in Deinze. Zij voelen zich een vergeten sector tijdens de coronacrisis. De vertrekplaats van deze actie is de parking van de Brielmeersen in Deinze, ter hoogte van het voetbalstadion. Er worden ongeveer 120 foorwagens verwacht.

Vertrek van de manifestatie is voorzien om 9 u. De foorreizigers verzamelen tussen 8.00 uur en 8.30 uur. Het parcours in Deinze is als volgt: start parking Brielmeersen > Tweebruggenlaan > Volhardingslaan > Gaversesteenweg (N35) > verder richting Nazareth N60 (kruispunt Vogelzang).

De politiezone Deinze-Zulte-Lievegem zal samen met de federale politie instaan voor begeleiding van de stoet in Deinze. Door de aaneengesloten kolonne zal deze actie ongetwijfeld voor verkeershinder (met lange wachttijden) zorgen.

Er wordt dan ook aangeraden om een alternatieve route te voorzien gedurende dit gebeuren (tussen 8.30 u. en 9.30 u.) en zeker de drukke invalswegen N43 / N35 te vermijden.