Week van de mobiliteit: 16 - 22 september

Tijdens de "Week van de Mobiliteit" #mobilityweek zetten we naar goede jaarlijkse gewoonte zoveel mogelijk mensen #goedopweg. Tijdens dit festival van de duurzame mobiliteit worden over heel Vlaanderen tal van acties opgezet waarbij de publieke ruimte tijdelijk wordt veroverd door fietsers. Ook wij zullen onze bijdrage hieraan leveren!

Goed op weg

Wat gebeurt er in 2023?

Heel wat leden en partners organiseren tijdens de week hun acties om duurzame mobiliteit onder de aandacht te brengen. Een greep uit het aanbod:

Zondag 17/9: Autovrije Zondag. Een Autovri­je Zondag geeft iedereen de kans om de straat opnieuw te beleven. Waar auto’s verd­wi­j­nen, ver­schi­j­nen mensen. Wij zullen aanwezig op de Markt in Deinze met ons fietsparcours en om gratis fietsen te labelen.

Vrijdag 22/9: Strapdag met als thema 'klimaat'. Elke ouder, grootouder, leerling, meester of juf heeft hier een invloed op door de keuze van het vervoersmiddel om naar school te gaan. Auto’s zorgen voor CO2-uitstoot die bijdraagt aan de klimaatverandering. We zullen tijdens de Strapdag aanwezig zijn in de omgeving van de scholen die hieraan deelnemen!

Vrijdag 22/9: World Car Free Day. Wereldwijd wordt op 22 september de autovrije dag georganiseerd. Ook wij sporen onze medewerkers die dag aan om via carpooling, met de fiets of het openbaar vervoer zich naar het werk te verplaatsen. 

Labels